dilluns, 29 de març del 2010

Cum grano salis

M'assabento pel setmanari Presència (que de no fa massa acompanya el diari Avui els diumenges) que a l'estat de Nova York preparen una normativa per prohibir l'ús de la sal a la cuina dels restaurants.

Hossanna! No tinc cap dubte que tan lloable iniciativa, si -com espero- es concreta, acabarà per escampar-se i arribarà a casa nostra. Són bones notícies, sens dubte.

I ho dic perquè temps a venir això obre unes amenes perspectives de negoci clandestí: una casa de menjars on, previ xiuxiueig d'un mot clau a través d'una portella a mig obrir, un paio cepat i qui sap si amb una cicatriu que li travessi la cara, ens permetrà accedir a un menjador on podrem endrapar sense seny ni mesura menges profusament assaonades, riques en greixos saturats i regades amb vins (d'agricultura no ecològica, of course) un pèl aspres i tot. Ja portats pel deliri esquivarem la fruita per arrodonir-ho amb un desdir de pastisseria, múltiples cafès i algun alcohol d'alta graduació. Ah, i no cal dir-ho, llagrimejant en la tèrbola atmosfera impregnada pel fum de múltiples havans.

Us penseu que faig broma?

Santa Innocència!

1 comentari:

montserrat ha dit...

repassant prohibicions anteriors es veu que aquestes només serveixen per dues coses: per que la gent s´hi llenci a consumir la fruita prohibida i per qué hi facin negoci els poders a l'hombra.