diumenge, 16 de maig del 2010

Revelació

Ens observen atentament. Ho sé jo i ho sabem tots, però no tenim el valor d'acceptar-ho. Perquè fa temps que són entre nosaltres. A la seva manera: discrets i silenciosos, sense moure fressa.

Per garantir-se l'anonimat, només es revelen a observadors que porten boina, tenen una sola cella, s'expliquen amb dificultat i solen anar amb gaiato.

De tant en tant decoren un camp de dacsa amb filigranes geomètriques. Ho fan per donar peixet i escampar enraonies. Són més llestos que la gana.

Un cop al segle es reuneixen en conclave i posen en comú les conclusions a què han arribat. Uns estan per l'extermini, altres pensen que encara hi ha esperança, que ja ens acabarem solets.

Mentre no arribin a un acord unànime, anirem fent la viu-viu.

Ignorants de tot, enganyats com sempre.

Adorant déus que creiem que no existeixen.

Però que ells obeeixen i que acaten amb submises reverències.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobretot veient el que està passant els darrers dies, la tesi que ens acabarem solets pren força.

Olga Xirinacs ha dit...

Com que no prenem exemple de la natura, de la que formem part, no ens adonem que un arbre neix, creix, té uns anys d'esplendidesa i mor. Un cop mort, a vegades encara subsisteix, potser envaït per l'heura, que el sosté. Així tot en aquest món: sistemes, etc.
Mentre hi hagi pa, sol, llibre i magnífics paisatges, què podríem desitjar més? L'ambició és la que ens amaga la veritat que en podria fer amables en la vida amable.

Eumolp ha dit...

Santa paraula!
(Tot i que la inevitable tirada que tinc al pessimisme em fa dubtar que un projecte tan simple i alhora tan complex faci forat en la tropa de mones que pul·lulen per aquest món.
I mira que ja ho va dir aquell: "Hoc est simplicissimus".

montserrat ha dit...

potser soc mol simple. Jo he pensat en éssers d'altre planeta, sobretot per les marques sobre el camp de blat.

El que no em lliga és:
"Però que ells obeeixen i
que acaten amb submises
reverències. (als déus).

o sia que em quedo amb la meva ignorància.