dimecres, 30 de desembre del 2009

Tòpics

Deixar de fumar i fer exercici són els dos propòsits que sembla que sovintegen més aquests dies. Això deuen dir les estadístiques. Bé, si es fan estadístiques d'aquestes coses. Eps, i si no se'n fan, jo crec que aquest seria un bell motiu per a algun d'aquests informes a preu taxat que peixen alguns ventres agraïts.

En el tema de l'exercici no hi tinc res a dir: sé que hi ha gent que en fa i fins i tot m'arriben misteriosament de tant en tant unes boniques revistes il·lustrades d'una cadena de gimnasos de molt acreditat renom. Confesso que abans de llençar-les les estripo acuradament, per mor de justificar amb la tensió dels músculs la despesa que fan en trametre-me-les tant gentilment com inútil.

La qüestió dels fums, ja és tota una altra cosa. Sé de cert que arribaré a ser un exfumador. El que ja no tinc tant clar és si primer buidaré els cendrers i després ompliré l'urna o la seqüència serà la inversa. Temps al temps.

Amb tot, com que sóc disciplinat i s'acosten temps en què les autoritats que tant m'estimen em restringiran els àmbits on poder quitranar els meus pulmons i els del proïsme, vaig fent exercicis de visualització que m'ajudin a encarar aquest 2010.

L'últim que m'he preparat és el que us ofereixo. Li he buscat una protagonista del món de les lletres (que és cosa de gran respecte) i l'he amanida de manera que quedi ben clar que robar-li la cigarreta no minva la lluminositat del seu somriure.


Potser si prescindissin d'admonicions apocalíptiques i em suggerissin amb imatges com aquesta que la felicitat no desapareix amb la cigarreta, m'ajudarien a cedir amablement al tòpic i assegurar amb la boca plena que d'aquest any no passa, que sí, que deixaré de fumar.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

potser si mestre que ho heu de deixar això de fumar, és clar que jo no sóc un bon exemple, ex-fumadora i fent exercici, potser entraríeu en col·lapse. Ara, deixeu o no de fumar, si us plau no deixeu de escriure. No m'importa gens que ens contamineu amb els vostres textos :)

Eumolp ha dit...

Si em plantejàveu el dilema entre sostenir una ploma i sostenir una cigarreta no sé massa què triaria. En tot cas, mirarem de mantenir prou forces per no haver de forçar la tria. O dibuixar lletres de fum, que si anem a mirar...