dilluns, 12 de desembre del 2016

Tombeau

Quan l'he vist campar a Le blog du Lutin d'Ecouves he tingut clar que havia de fer-lo meu. I de passada posar en coneixement d'algun entrant escadusser que me l'he trobat tot buscant música de Robert de Visée:



D'aquest compositor no en tenia cap idea (com de tantes altres coses), per bé que miro de freqüentar Marin Marais i Michel Richard Lalande. 

Afortunadament avui he reprès la lectura del llibre Estranya forma de vida de Ferran Mateu i m'he topat amb les paraules (pàgines 186-187) que m'han dut fins aquí: "Gràcies a De Visée, i d'una manera recargoladament indirecta, he arribat a entendre per què no resulta exagerat afirmar que el Romanticisme fou una enorme errada històrica, una catàstrofe cultural".

Et voilà!

Aprofito per recomanar molt sincerament el llibre d'en Mateu. Reconforta llegir-lo en un panorama que tendeix a volar força arran de terra. Estil gallina, vaja.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

M'heu temptat, una frase així és remarcable, i l'aplaudeixo. El preu, però, m'ha fet rumiar a esperar moments més adequats fora de l'estrès de les dates actuals. En qualsevol cas Bon Tot Aquest Tipus de Coses que Passen Aquestes Dates, maestro

Eumolp ha dit...

També per a vós.